Binnenland Bewaar

Eis drie jaar voor geweld tegen motoragent

Een motoragent die de Amsterdammer uit de auto wilde trekken en hiervoor één been in het voertuig zette, kreeg de schrik van zijn leven, toen de man ineens gas gaf. Foto ANP/Lex van Lieshout
Een motoragent die de Amsterdammer uit de auto wilde trekken en hiervoor één been in het voertuig zette, kreeg de schrik van zijn leven, toen de man ineens gas gaf. Foto ANP/Lex van Lieshout © UNKNOWN

DEN HAAG - Een 42-jarige Amsterdammer die in november met geweld een motoragent probeerde af te schudden, moet drie jaar de cel in wegens poging tot doodslag. Dat eiste het Openbaar Ministerie (OM) woensdag voor de rechtbank in Den Haag tegen de man.

De politie had de Amsterdammer destijds in het vizier, omdat hij met een gestolen auto een kettingbotsing had veroorzaakt op de A4. Na een achtervolging over de snelweg kwam de man tegen een verkeerspaal tot stilstand.

Een motoragent die de Amsterdammer uit de auto wilde trekken en hiervoor één been in het voertuig zette, kreeg de schrik van zijn leven, toen de man ineens gas gaf. Meer dan honderd meter werd de agent achter de auto aangesleept.

De motoragent raakte door de val een half uur buiten bewustzijn. Dankzij zijn beschermde kleding raakte hij uiteindelijk niet levensgevaarlijk gewond.

Het OM wil naast de gevangenisstraf ook dat de man voor vijf jaar zijn rijbewijs moet inleveren. (ANP)