Binnenland Bewaar

Eagles of Death Metal zondag niet op podium

De aankondiging van het optreden van de band in het Bataclan-theater.
De aankondiging van het optreden van de band in het Bataclan-theater. © ANP

De Amerikaanse rockband Eagles of Death Metal, de groep die tijdens de aanslagen in de Franse hoofdstad in het Bataclan-theater speelde, treedt zondag niet op tijdens een show van de Ierse band U2 in Parijs. Dat meldt U2 op hun website.

'We zijn weer in Parijs en het is geweldig om hier te zijn', schrijft U2 in de verklaring. 'Sommige mensen zeggen dat Eagles of Death Metal zullen optreden met ons vanavond, maar dat is niet waar. We hebben wel een ander gastoptreden gepland voor vanavond.'

Bij de aanval op het Bataclan-theater op 13 november kwamen bijna tachtig mensen om het leven. Vrijdag meldde Billboard dat Eagles of Death Metal samen met U2 op het podium in de AccorHotels Arena in de Franse hoofdstad zou verschijnen.

In een interview met Vice vertelden de bandleden eerder dat ze graag weer terug willen naar Parijs om bun show af te maken, maar dat is nu dus nog niet aan de orde. U2 zou de dag na de aanslagen in de Franse hoofdstad spelen, maar besloot deze concerten te verplaatsen naar zondag 6 december en maandag 7 december.