Binnenland Bewaar

Donner verlengt werktijdverkorting tot 1 maart

Minister van Sociale Zaken, Piet Hein Donner, dinsdagmiddag in Den Haag tijdens de presentatie van het rapport aangaande werk en inkomsten na massaontslag. Foto ANP/Valerie Kuypers
Minister van Sociale Zaken, Piet Hein Donner, dinsdagmiddag in Den Haag tijdens de presentatie van het rapport aangaande werk en inkomsten na massaontslag. Foto ANP/Valerie Kuypers © UNKNOWN

DEN HAAG - Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) is bereid de regeling voor werktijdverkorting nog tot 1 maart in de lucht te houden. Werkgevers en vakbonden moeten dan wel meewerken aan een nieuwe aanpak om massaontslag te voorkomen.

Dat bleek woensdag na overleg tussen Donner en werkgeversvoorman Bernard Wientjes (VNO-NCW) en FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Daarnaast heeft de minister met diverse sectoren gesproken waaronder de metaal, de transport en de bouw.

Via scholing en snelle bemiddeling, het liefst voor ontslag, moet overtollig personeel zoveel mogelijk aan ander werk worden geholpen. In ruil daarvoor wil Donner voor bedrijven die verwachten snel uit de dip te komen, de werktijdverkorting tot 1 maart openhouden.

Aanvankelijk wilde Donner deze steun donderdag stopzetten. (ANP)