Binnenland Bewaar

Diemen voert actie tegen Eurlings

Volgens de gemeente doet minister Eurlings te weinig om te voorkomen dat de luchtkwaliteit in de stad verslechtert door de geplande verbreding van de snelwegen A1 en A10-Oost. Foto ANP
Volgens de gemeente doet minister Eurlings te weinig om te voorkomen dat de luchtkwaliteit in de stad verslechtert door de geplande verbreding van de snelwegen A1 en A10-Oost. Foto ANP © UNKNOWN

DIEMEN - De voltallige gemeenteraad van Diemen is zaterdag de straat op gegaan om te protesteren tegen minister Camiel Eurlings van Verkeer.

Volgens de negentien politici doet de bewindvoerder te weinig om te voorkomen dat de luchtkwaliteit in de stad verslechtert door de geplande verbreding van de snelwegen A1 en A10-Oost.

De raadsleden gaven op het Diemerplein de aftrap van een grote handtekeningenactie. De komende tijd verspreidt de gemeente 13.500 kaarten onder inwoners. Daarop staat een foto van Eurlings met een uitspraak die hij onlangs zelf in Diemen deed: ,,Deze mensen mogen niet het kind van de rekening worden''. Politici en burgers zullen de ondertekende prentjes later aan de minister overhandigen.

Diemen wil dat er een glazen overkapping over de snelwegen komt wanneer die breder worden, maar Eurlings vindt dat te duur. (ANP)