Binnenland Bewaar

De Vegetarische Slager gaat naar de beurs en bouwt eigen fabriek

De Vegetarische Slager gaat naar de beurs en bouwt eigen fabriek
© ANP

De Vegetarische Slager gaat naar de MKB Beurs en geeft daar obligaties uit. Het bedrijf wil het publiek betrekken bij de bouw van haar nieuwe fabriek in Breda.

Met de obligaties probeert het bedrijf 1 tot 2,5 miljoen euro op te halen.

De Vegetarische Slager heeft al een productiehal gekocht in Breda, de nieuwe fabriek moet een capaciteit krijgen van 50 miljoen vleesvrije maaltijdcomponenten per jaar. Oprichter Jaap Korteweg zegt daarover in een persbericht: 'Een eigen fabriek biedt ons de mogelijkheid om sneller nieuwe producten te ontwikkelen en grotere volumes te produceren waardoor op termijn de prijs van onze producten lager zal kunnen worden. Ons uiteindelijke doel is de grootste slager ter wereld te worden.'  

Jaap Korteweg startte de Vegetarische Slager in 2008 vanuit de behoefte om 'vlees' te produceren waar niet langer dieren aan te pas komen.

In 2010 startte Korteweg een ambachtelijke Vegetarische Slagerswinkel in Den Haag, waarna het concept een snelle groei doormaakte. Inmiddels zijn er meer 2.600 verkooppunten en worden de producten aangeboden in dertien landen. In Nederland worden de producten van de Vegetarische Slager onder meer verkocht bij Ekoplaza, Jumbo, COOP en Albert Heijn.