ZEIST - Dak- en thuislozen in Nederland krijgen in 2008 een eigen voetbalcompetitie. Volgens planning zullen teams uit vijftien steden deelnemen, waaronder zeker Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.Doel is om dak- en thuislozen via het voetbal weer terug op de maatschappelijke rails te helpen, met huisvesting en een baan.

De competitie is een initiatief van de Stichting Meer dan Voetbal, een aan de KNVB gelieerde organisatie die de maatschappelijke waarde van voetbal wil vergroten. De stichting wil in iedere stad tien kandidaten selecteren, met behulp van organisaties die op het gebied van dak- en thuislozen actief zijn. De deelnemers moeten nadrukkelijk de ambitie uitspreken hun leven te willen beteren. Bovendien zijn ze verplicht twee keer per week te trainen en een intensief traject voor reïntegratie te volgen.

De competitie moet in april of mei starten en wordt gespeeld volgens de wetten van straatvoetbal: vier tegen vier op een veld van zestien bij 22 meter, omringd door een boarding. Elke wedstrijdronde wordt samengebald in één van de deelnemende steden. Aan het eind van het seizoen staan heuse play-offs op de rol. De winnaar mag naar het WK voor daklozen in 2008.