AMSTERDAM - Burgemeester Job Cohen en wethouder Freek Ossel (diversiteit) praten donderdag mee over de problematiek rond Marokkaanse Amsterdammers. Aanleiding voor het Platform Amsterdam Samen (PAS) om deze bijeenkomst te organiseren, is onder meer het incident waarbij ambulancebroeders met de dood werden bedreigd door een Marokkaanse jongen.

Het personeel van de ambulancedienst Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam (VZA) legde hierop kort het werk neer. Burgemeester Cohen constateerde vervolgens dat het veelal Marokkaanse jongens zijn die zich schuldig maken aan dit soort incidenten. Een stortvloed aan reacties kwam los, zowel uit politieke als maatschappelijke hoek.

Het Platform Amsterdam Samen wil onder meer praten over de beeldvorming rond Marokkaanse Amsterdammers en de hardnekkigheid van de overlast door jongeren. Verder staat in de debat de verantwoordelijkheid voor de problematiek centraal en wordt gesproken over oplossingen.

Behalve Cohen en Ossel komt ook Farid Azarkan, directeur van het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland. Het debat vindt plaats in Podium Mozaiek in Amsterdam-West. (ANP)