AMSTERDAM - Circa 15.500 bezoekers hebben zaterdag in het Olympisch Stadion in Amsterdam het zestigste en laatste bloemencorso Aalsmeer bijgewoond. Dat meldde een woordvoerder van de Stichting Bloemencorso Aalsmeer.De circa veertig met bloemen versierde praalwagens en andere voertuigen reden zaterdagochtend van Aalsmeer via Amstelveen naar het Olympisch Stadion. Daar vond een show plaats, waarbij de bloemenwagens te zien waren en artiesten onder wie Lee Towers optraden. Tijdens het evenement maakten duizend kinderen samen een bloemenketting van 1 kilometer lang, waarmee ze een wereldrecord vestigden.

De organisatie had de kaartjes voor het evenement weggegeven. Inwoners van Aalsmeer kregen daarbij voorrang. Zij kregen ook busvervoer van en naar Amsterdam aangeboden.

Na de show in het Olympisch Stadion reden de praalwagens terug naar Aalsmeer, waar ze zaterdagavond en zondag te bewonderen zijn aan de zogeheten Corsoboulevard. De organisatie verwacht dat net als in voorgaande jaren circa 20.000 bezoekers een kijkje komen nemen.

De Stichting Bloemencorso Aalsmeer gooit na de zestigste editie van het evenement het bijltje erbij neer omdat de hoofdsponsor Verenigde Bloemenveiling Aalsmeer zich terug heeft getrokken. Een bestuurslid van de stichting is overigens van plan volgend jaar een nieuw bloemenevenement in Aalsmeer te organiseren, genaamd Blooming on Tour. (ANP)