Binnenland Bewaar

Bijna 33 miljoen voor digitale opleiding HvA

Voor een nieuwe opleiding van de HvA is bijna 33 miljoen beschikbaar.
Voor een nieuwe opleiding van de HvA is bijna 33 miljoen beschikbaar. © ANP

Een nieuwe opleiding op de Hogeschool van Amsterdam (HvA), volledig gericht op de gevolgen van verdere digitalisering van de samenleving, krijgt 32,8 miljoen van de school zelf, het bedrijfsleven en de gemeente Amsterdam.

Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt.

De Digital Society School kan de komende jaren kunnen zo'n 12.000 studenten ontvangen. Ze leren er op welke manier digitale technologie beter kan worden geïntegreerd in verschillende lagen van de samenleving. 

De gemeente laat weten: 'Met de Digital Society School wordt een nieuw hoger onderwijsmodel geïntroduceerd. Zo ontwikkelt het hoger onderwijs mee met de snelle digitalisering van de samenleving en het bedrijfsleven. Binnen modulair opgebouwde programma's werken ontwerpers, ontwikkelaars en onderzoekers intensief samen met de studenten, waardoor niet alleen toekomstbestendig digitaal talent wordt opgeleid, maar ook kennis wordt ontwikkeld en toegepast over de digitalisering van de samenleving.'

De Hogeschool van Amsterdam investeert 16,6 miljoen euro voor de opleiding, het bedrijfsleven 12,5 miljoen en na een positief besluit van de gemeenteraad draagt de gemeente Amsterdam 3,7 miljoen bij.