Binnenland Bewaar

Bergen aan Zee verwacht windkracht 7

Een brandweerman is woensdag bezig met de bestrijdig van de brand in duingebied tussen Schoorl en Bergen aan Zee.
Een brandweerman is woensdag bezig met de bestrijdig van de brand in duingebied tussen Schoorl en Bergen aan Zee. © UNKNOWN

ALKMAAR - De brand in de Schoorlse Duinen bij Bergen aan Zee is tot vijftig meter genaderd van de eerste stoplijn die de brandweer heeft aangelegd om de brand te keren. Dit maakte een woordvoerster van het crisisteam van de gemeente Bergen woensdagavond bekend. De Schoorlse Duinen liggen ten noordoosten van Bergen aan Zee. De eerste stoplijn bevindt zich op 1900 meter van de grens van Bergen aan Zee.

Momenteel waait er een krachtige wind over het Noord-Hollandse duinengebied. In de nacht verwacht burgemeester Hetty Hafkamp van de gemeente Bergen dat de wind in de omgeving van de grote brand aanwakkert tot kracht 7. Mocht de brand de eerste stoplijn overschrijden, dan heeft de gemeente een tweede stoplijn achter de hand, 900 meter ten noorden van Bergen aan Zee.

De brand ontwikkelde zich aan het einde van de middag razendsnel. ''Het gebied is droog, zoals meestal in april'', aldus Hafkamp. (ANP)