Binnenland Bewaar

Air France-KLM mogelijk opgenomen in AEX-index

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM en baggeraar Boskalis worden volgend jaar mogelijk opgenomen in de AEX-index. Dat blijkt uit een indicatieve selectie die beursbedrijf Euronext maandag publiceerde. ANP Photo
Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM en baggeraar Boskalis worden volgend jaar mogelijk opgenomen in de AEX-index. Dat blijkt uit een indicatieve selectie die beursbedrijf Euronext maandag publiceerde. ANP Photo © UNKNOWN

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM en baggeraar Boskalis worden volgend jaar mogelijk opgenomen in de AEX-index. Dat blijkt uit een indicatieve selectie die beursbedrijf Euronext maandag publiceerde.

Uitzendconcern USG en bankverzekeraar Fortis worden mogelijk verwijderd uit de hoofdindex. USG komt, net als vastgoedonderneming Prologis European Properties, in aanmerking voor opname in de MidKap-index. Het biotechnologiebedrijf Pharming zal, zoals het er nu naar uitziet, verdwijnen uit de index voor middelgrote fondsen.
Onder meer Pharming, raambekleder Hunter Douglas en vastgoedfonds Homburg hebben uitzicht op een notering in de AScX-index. Van Lanschot, Gamma, Fornix BioSciences en Spyker Cars verdwijnen mogelijk uit deze index.

De beoordeling van Euronext is gebaseerd op de handelsomzet in de aandelen van een bepaald beursgenoteerd bedrijf. In maart volgend jaar maakt Euronext de definitieve selectie van hoofdfondsen bekend. (ANP)