AMSTERDAM - Een passagier van de Hempont van Amsterdam naar Zaandam is lichtgewond geraakt bij een aanvaring op het Noordzeekanaal tussen de pont en een lege binnenvaarttanker. Beide vaartuigen raakten beschadigd, aldus het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

De aanvaring vond donderdag kort na middernacht plaats op het Noordzeekanaal in de gemeente Amsterdam. De pont was net vertrokken. Het KLPD vermoedt dat de schipper van de pont de tanker niet heeft gezien. Toen de schippers van beide vaartuigen zagen dat een aanvaring dreigde, hebben ze nog wel tevergeefs geprobeerd dit te voorkomen door uit te wijken.

Op het moment van de aanvaring waren drie scooterrijders, twee fietsers en een auto aan boord van de pont. Een van de scooterrijders raakte licht gewond aan zijn knie doordat hij door de klap met zijn scooter omviel. De reling van de pont raakte beschadigd. Hier mogen geen passagiers staan tot de schade is hersteld. Het binnenvaartschip liep ongeveer een meter boven de waterlijn schade op aan het voorschip.

Blaastesten wezen uit dat beide schippers niet hadden gedronken. De Waterpolitie van het KLPD heeft een onderzoek ingesteld naar de aanvaring. (ANP)