Binnenland Bewaar

Aanhoudingen bij demonstratie tegen abortus

De aanhangers van Schreeuw om Leven verzamelden zich 's middags op de Dam. Daarna liepen ze een stuk door de stad. In de Keizersgrachtkerk hielden ze een bijeenkomst met toespraken en gebeden. Foto ANP
De aanhangers van Schreeuw om Leven verzamelden zich 's middags op de Dam. Daarna liepen ze een stuk door de stad. In de Keizersgrachtkerk hielden ze een bijeenkomst met toespraken en gebeden. Foto ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft zaterdag tijdens een demonstratie tegen abortus drie personen aangehouden. Zij behoorden tot een groep tegendemonstranten. Dat heeft de politie laten weten.

De drie arrestanten zijn allen vrouwen. Zij kwamen te dicht in de buurt van de tegenpartij of luisterden niet naar bevelen van agenten. Op de aanhoudingen na verliepen de demonstraties rustig, aldus de politie.

Het jaarlijks protest tegen abortus van de stichting Schreeuw om Leven trok circa driehonderd personen. Hun tegenstanders waren met circa vijftig man.

De aanhangers van Schreeuw om Leven verzamelden zich 's middags op de Dam. Daarna liepen ze een stuk door de stad. In de Keizersgrachtkerk hielden ze een bijeenkomst met toespraken en gebeden.  (ANP)