Binnenland Bewaar

41-jarige EOD'er ontslagen uit ziekenhuis

In Voorschoten zijn zondagmorgen twee medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ernstig gewond geraakt toen een explosief ontplofte. Het explosief zat vast aan een flitspaal en was net verwijderd. Een technisch rechercheur van de politie raakten lichtgewond. Foto ANP
In Voorschoten zijn zondagmorgen twee medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ernstig gewond geraakt toen een explosief ontplofte. Het explosief zat vast aan een flitspaal en was net verwijderd. Een technisch rechercheur van de politie raakten lichtgewond. Foto ANP © ANP

Een van de medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) die gewond raakte bij de mislukte ontmanteling van een explosief aan een flitspaal in Voorschoten, is gisteren ontslagen uit het ziekenhuis.

Het betreft een 41-jarige sergeant-majoor van de luchtmacht die lichtgewond raakte. Dat maakte het ministerie van Defensie, waartoe de EOD behoort, zondagavond bekend.

De toestand van de zwaargewonde 44-jarige EOD'er, een sergeant-majoor van de landmacht, blijft stabiel. De rechercheur die lichte verwondingen opliep bij de explosie mocht in de loop van de avond ook weer naar huis, aldus een politiewoordvoerster.