Binnenland Bewaar

'Socialmedia-kanalen politie op zwart'

Agenten delen flyeren uit bij Centraal Station
Agenten delen flyeren uit bij Centraal Station © Jean-Pierre Jans

De politievakbonden hebben de achterban opgeroepen mee te werken aan een actie vrijdag waarbij ze nog maar nauwelijks communiceren over incidenten.

De politie voert actie omdat ze onder meer een verlaging van de werkdruk en meer salaris willen. Vanaf vrijdag komen op op de site www.politie.nl alleen nog maar koppen van nieuwsberichten te staan, daaronder staat informatie over het cao-conflict.

Ook willen ze de socialmedia-kanalen zoveel mogelijk op zwart zetten. Persalarmen, dus bij grote incidenten, worden nog wel gecommuniceerd.

Treinstations
De politie voert al tijden actie voor een betere cao. De afgelopen dagen werd er onder meer actie gevoerd bij treinstations in Amsterdam en Utrecht en bij de Tweede Kamer.

Een woordvoerder van de korpsleiding van de politie meldt dat de communicatiekanalen "zeker niet" op zwart gaan. "Het is aan de medewerkers of ze wel of niet meedoen aan de actie. Bij de vorige soortgelijke actie was het animo vrij laag."

Politie.nl
De redactie van politie.nl laat weten dat de site niet kan worden gebruikt voor cao-acties. 'Het staat individuele collega's vrij actie te voeren en een bericht niet op de site te zetten. Berichten van collega's die er voor kiezen geen actie te voeren, zullen wél op de site verschijnen.'

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.