UTRECHT - De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen die zondag is ingegaan, verloopt volgens een woordvoerder van de NS zonder problemen. ''Het loopt goed. Er zijn wel enkele werkzaamheden, maar die zijn er in het weekeinde altijd'', aldus de woordvoerder zondag.De NS verwachtte al dat het goed zou gaan. ''Vorig jaar waren er veel meer veranderingen. Dit jaar valt minder dan 0,5 procent van de treinen uit. Dus voor de meeste reizigers verandert er niet veel.''

De zegsman spreekt over enige vervelende aanpassingen waardoor reizigers goed in de gaten moeten houden wanneer de eerste of laatste trein rijdt. Vooral reizigers van en naar Hilversum gaan er in de nieuwe dienstregeling op vooruit, omdat alle doorgaande intercity's een stop maken in Hilversum.

De nieuwe dienstregeling gaat voor Hilversum pas maandag in. Zondag wordt er nog gewerkt aan de sporen en bovenleidingen. Volgens de woordvoerder liggen de werkzaamheden op schema.

Een woordvoerder van reizigersorganisatie Rover liet weten zondag nog geen negatieve geluiden te hebben gehoord over de nieuwe dienstregeling. ''Maar de narigheid ga je pas de komende maand zien. Dan staan de mensen op het perron en merken ze dat net op die dag de trein niet rijdt.'' (ANP)