Binnenland Bewaar

'Mogelijk meisje ontvoerd in Soerendonk'

'Mogelijk meisje ontvoerd in Soerendonk'
© ANP

De politie is dinsdag in Brabant met tientallen agent op zoek geweest naar een zwart bestelbusje waarin een meisje zou zijn ontvoerd. De zoektocht heeft niets opgeleverd. Ook heeft nog steeds niemand zich gemeld die zijn of haar dochter kwijt is.

Rond 16.15 uur kreeg de politie de melding binnen dat een meisje, van wie geschat wordt dat ze ongeveer 6 jaar is, door een gezette, kalende, grijze man van ongeveer 55 jaar zou zijn meegenomen in een zwart busje. Het busje zou vervolgens richting Budel zijn gereden.De politie heeft een burgernetmelding verspreid.

Het onderzoek leverde niets op. Rond 21.00 uur is de zoektocht beëindigd. Wel wordt nog verder onderzoek gedaan naar de melding.

Kinderlokker
De politie neemt de melding serieus, omdat er de voorbije dagen al vaker werd gesproken over de aanwezigheid van een 'kinderlokker'. Basisschool St. Joan heeft maandag ouders per brief gewaarschuwd voor een man. Vorige week donderdag zou hij een kind hebben gevraagd mee te gaan naar zijn auto. De gezette man zou haar naar school brengen.

In september schijnt dezelfde man ook actief te zijn geweest in Soerendonk. Toen zijn twee kinderen door hem benaderd.