Binnenland Bewaar

'Moeder belandt met zes kinderen op straat'

Het gezin heeft 2 nachten in een opvanghuis geslapen, maar daar moeten ze na zaterdagnacht ook weg
Het gezin heeft 2 nachten in een opvanghuis geslapen, maar daar moeten ze na zaterdagnacht ook weg © Archieffoto ANP

In Leeuwarden dreigt een moeder met zes kinderen op straat te belanden. Dat meldt Omrop Fryslân. De vrouw moest door omstandigheden haar huis uit en was door een antikraakinstantie ondergebracht in een slooppand. Daar was het zo onveilig dat de politie haar daaruit heeft gehaald.

Het gezin heeft twee nachten in een opvanghuis geslapen, maar daar moeten ze na zaterdagnacht ook weg. De crisisopvang zou niet geschikt zijn voor kinderen. De zes kinderen zijn tussen de 7 en 17 jaar oud en een van hen heeft een verstandelijke beperking. Ze hebben geen eten, geen spullen en ook geen geld: het bankpasje van de moeder ligt nog in het slooppand waar ze niet meer in mag.

'Het gaat geestelijk slecht. Lichamelijk worden de kinderen er ook niet beter van, door de kou en het over straat lopen. Het gaat ronduit slecht,' zegt de moeder tegen een verslaggever als die vraagt hoe het met haar gaat. 'We hebben alleen de kleren die we aan hebben. We hebben niets verder en niemand doet iets', aldus de radeloze vrouw.

Zondag is er spoedoverleg met de gemeente en opvanginstanties over een oplossing.