Binnenland Bewaar

'Incassopraktijken DSB moeten stoppen'

Het Steunfonds Probleemhypotheken laat in een brief aan de curatoren van de failliete DSB Bank weten dat zij moeten stoppen met het lastigvallen van DSB-klanten. Foto ANP
Het Steunfonds Probleemhypotheken laat in een brief aan de curatoren van de failliete DSB Bank weten dat zij moeten stoppen met het lastigvallen van DSB-klanten. Foto ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - Incassobedrijven moeten stoppen DSB-klanten lastig te vallen. Het Steunfonds Probleemhypotheken laat dit in een brief weten aan de curatoren van de failliete DSB Bank.

Het Steunfonds Probleemhypotheken meldde woensdag al tientallen verontruste telefoontjes te hebben ontvangen over de aanhoudende harde incassopraktijken. Vertegenwoordiger Jelle Hendrickx wil hierover op korte termijn met de curatoren gaan praten. ''Als deze praktijken niet stoppen, stappen we naar de rechter'', zei Hendrickx woensdag na overleg met zijn achterban.

De curatoren hebben aangegeven dat het faillissement van de bank niet van invloed is op de verplichtingen die klanten zijn aangegaan. Volgens Hendrickx is de bereidwilligheid bij de mensen om te betalen zeker aanwezig, maar 'deze mensen zijn zo in de problemen gebracht dat ze niet meer kunnen betalen'.

Voor DSB Bank failliet ging had het Steunfonds met topman Scheringa overeenstemming bereikt over een oplossing van de problemen. (ANP)