Binnenland Bewaar

'Arme studenten' in privéjet Branson naar Obama

De Britse zakenman Richard Branson van het zakenimperium Virgin Group neemt dinsdag op Schiphol twee 'arme studenten' mee in zijn privejet naar Washington. Foto ANP/Rick Nederstigt
De Britse zakenman Richard Branson van het zakenimperium Virgin Group neemt dinsdag op Schiphol twee 'arme studenten' mee in zijn privejet naar Washington. Foto ANP/Rick Nederstigt © UNKNOWN

AMSTERDAM - De Britse zakenman Richard Branson van het zakenimperium Virgin Group neemt dinsdag twee 'arme studenten' mee in zijn privéjet naar Washington. De twee jongens stuurden dinsdag tijdens een congres in Amsterdam een sms'je naar de ondernemer, die de studenten direct uitnodigde met hem mee te vliegen.

Branson was gastspreker op de bijeenkomst Big Improvement Day. Hij vertelde dat hij later op de dag naar Amerika zou vliegen om de inauguratie van Obama bij te wonen. Via een groot scherm konden de toehoorders per sms vragen aan de flamboyante Engelsman stellen. Op de vraag ''Wilt u twee arme studenten meenemen naar Obama'', antwoordde hij direct ''ja''.

Een woordvoerster van het evenement liet weten dat de studenten, Lennard Hulsbos en Omar Kbiri, ook hun hotelovernachting in Washington vergoed krijgen. (ANP)