Amsterdam Bewaar

Zo liet een Amsterdamse notaris miljoenen verdwijnen

De Amsterdamse notaris Bart Voorwinde liet ruim 2 miljoen euro van cliënten verdwijnen en is zelf met de noorderzon vertrokken
De Amsterdamse notaris Bart Voorwinde liet ruim 2 miljoen euro van cliënten verdwijnen en is zelf met de noorderzon vertrokken © Sjoukje Bierma

De Amsterdamse notaris Bart Voorwinde liet ruim 2 miljoen euro van cliënten verdwijnen en is zelf met de noorderzon vertrokken. Hoe kon hij jarenlang zijn gang gaan?

Op papier gaat het al jaren heel aardig met de notarispraktijk van Bart Voorwinde (50). In zijn kantoor in Buitenveldert passeert hij enkele duizenden aktes per jaar en hij rekent grote spelers op de Amsterdamse vastgoedmarkt tot zijn clientèle. Hij is aangesloten bij de Nationale Notaris, een samenwerkingsverband dat wordt aanbevolen door de Vereniging Eigen Huis.

Het jaar begon weliswaar met een smetje, want Voorwinde was de eerste helft van 2017 geschorst als notaris vanwege gerommel met cliëntgelden (zie onderaan het kader 'Eerdere incidenten'), maar eind 2017 zit Voorwinde weer achter zijn bureau: klaar voor de toekomst.