Zaanstad, Oostzaan en Amsterdam investeren gezamenlijk in grensgebieden

De burgemeesters van Zaanstad, Oostzaan en Amsterdam ondertekenen binnenkort de ‘Regio DealZaanIJ’. Hiermee spreken de buurgemeenten, de Provincie en het Rijk af om te investeren in gebieden waar de drie gemeenten aan elkaar grenzen, zoals Tuindorp-Oostzaan.

Het Parool
De Molenwijk in Noord. Beeld Dingena Mol
De Molenwijk in Noord.Beeld Dingena Mol

Er zal vooral worden geïnvesteerd in het verbeteren van leefkwaliteit, onderwijs, werk en het tegengaan van ondermijnende criminaliteit. Vanuit het Rijk wordt 7,5 miljoen euro bijgedragen, de andere partijen leggen hetzelfde bedrag bij.

Volgens Erna Berends, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Noord, betekent het extra geld een ‘flinke opsteker’ voor Molenwijk en Tuindorp-Oostzaan. “Er wordt extra ingezet op groen, leren, werken en ondernemen in de wijk. Ook de toegankelijkheid van de Noorder IJplas gaat dankzij deze deal verbeterd worden.”

Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad ziet vooral goed nieuws voor de wijken Poelenburg, Peldersveld en de Achtersluispolder. “Deze wijken liggen op een prachtige locatie, maar zijn niet goed verbonden met de omgeving. Bewoners hebben minder goede kansen op opleiding en werk en daar moet wat aan gebeuren.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden