Youp van ’t Hek: talkshows, stop met flutonderwerpen en nodig ouders overleden Seb uit

Youp van ’t Hek heeft in zijn column in de Varagids een oproep gedaan aan de makers van talkshows als Op1, Jinek en Vandaag Inside. De cabaretier wordt naar eigen zeggen regelmatig uitgenodigd ‘om te komen babbelen over een of ander flutonderwerp’, maar hij wil dat de redacties de ouders van de overleden student Seb eens uitnodigen om te komen praten over hun initiatief.

Het Parool
Youp van ’t Hek. Beeld ANP
Youp van ’t Hek.Beeld ANP

Seb Waterreus werd in mei vorig jaar slachtoffer van een noodlottig ongeval. Na een onschuldige stoeipartij met zijn huisgenoten viel de 22-jarige student door het raam van zijn woning. Hij overleed ter plekke. Zijn ouders en vrienden begonnen daarna de actie ‘Hoe veilig woon jij eigenlijk?’. Daarmee willen ze andere ouders, studenten en huisbazen waarschuwen, voor bijvoorbeeld het ontbreken van een goede doorvalbeveiliging.

Ze schreven Van ’t Hek een brief met het verzoek of hij aandacht aan de actie wilde besteden. De cabaretier moest meteen terugdenken aan een voorval met zijn eigen dochter. Toen die drie jaar was kroop ze op een veel te lage vensterbank en zat ze al met één voetje uit het raam, terwijl Van ’t Hek zelf aan het werk was. Nog net op tijd wist hij haar weg te trekken. De volgende dag liet hij meteen een hekje installeren.

Ongeluk voorkomen

Nu, aan de vooravond van een nieuw studiejaar, waarin vele jonge studenten weer massaal op kamers gaan, besteedt hij graag aandacht aan het onderwerp in zijn column. Zijn bedoeling? ‘Vaak word ik gebeld door talkshows om te komen babbelen over een of ander flutonderwerp. Maar mijn vraag aan Beau, Eva, Humberto, Renze, Johan, Gijp, Wilfred en de redactie van Op1, plus de makers van consumentenprogramma’s als Kassa en Radar: nodig de ouders en vrienden van Seb eens uit om hun prachtige actie toe te lichten.’

Hij geeft tot slot aan dat Seb er weliswaar niet mee terugkomt. ‘Maar hopelijk voorkomt zijn ongeluk heel veel ander verdriet.’

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden