World of Food krijgt mogelijk nieuw onderkomen

Het populaire verzamelrestaurant World of Food in Zuidoost krijgt wellicht een nieuw onderkomen. Eigenaar Lingotto onderzoekt met stadsdeel Zuidoost de mogelijkheid van nieuwbouw op de huidige plek: de vroegere parkeergarage Develstein.

Patrick Meershoek
null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

De nieuwe plannen zijn uit nood geboren. De omgebouwde parkeergarage is vijf jaar na de opening een blok aan het been. Het gebouw is voor de eigenaar en de dertig huurders onbetaalbaar, met name door de torenhoge stookkosten. Ondanks de milde winters is de garage nauwelijks te verwarmen.

Nieuwe investeringen zijn onbetaalbaar, zo laat dagelijks bestuurder Dirk de Jager weten, omdat World of Food volgens afspraak nog maar tien jaar in de garage blijft. Maar ook op andere punten, zoals de toegankelijkheid, voldoet het gebouw niet aan de verwachtingen.

Nieuwbouw kan een oplossing zijn, aldus De Jager. “Zuidoost staat aan de vooravond van grootstedelijke vernieuwing en een forse groei van het aantal inwoners. Een voorziening als World of Food is hard nodig om de buurt levendig en aantrekkelijk te houden. De groei biedt ook kansen voor de ondernemers.”

Denktank

Een denktank met ondernemers en externe adviseurs gaat de komende tijd onderzoeken op welke manier nieuwbouw kan worden gerealiseerd. Er wordt gedacht aan een combinatie met woningbouw en voorzieningen voor de wijk. De Jager: “Andere functies in het gebouw kunnen helpen om op de nu nog rustige momenten meer bezoekers te trekken.”

Namens eigenaar Lingotto laat Martijn Bakker weten alle vertrouwen te hebben in World of Food. “Het is als culinair walhalla bekend in de wijde omgeving, het was een kraamkamer voor startende ondernemers en heeft bijgedragen aan de leefbaarheid en veiligheid in de buurt. Dat zijn waardevolle eigenschappen die we in een nieuw gebouw willen behouden en versterken.”

World of Food opende zijn deuren in de zomer van 2015. Lingotto investeerde indertijd drie miljoen euro in het project, het stadsdeel droeg een miljoen euro bij, waarvan vier ton Europese subsidie.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden