Amsterdam Bewaar

Wordt Kinderboerderij De Gliphoeve gered door eieren?

Henkie vermaakt zich in het gras van boerderij Gliphoeve
Henkie vermaakt zich in het gras van boerderij Gliphoeve © Gliphoeve

Het bestaansrecht van kinderboerderij De Gliphoeve in de Bijlmer is in gevaar. Bezoekers kunnen op beschilderde eieren bieden om sluiting te voorkomen.

De negentien eieren, die afkomstig zijn van kippen van de kinderboerderij, zijn beschilderd door bekende kunstenaars als Laser 3.14 en Iwan Smit. Wie een exemplaar in zijn bezit wil krijgen, kan 6 juni tijdens de ei-expo bij Club ADCN een bod uitbrengen.

"Met deze actie hopen we weer een half jaar of een jaar vooruit te kunnen," erkent Audrey Clausen van de buurtplek. "Het is heel moeilijk om rond te komen. De gemeente steunt ons wel, maar het is niet genoeg."

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

De Gliphoeve is veel meer dan een een plek waar je geitjes kunt aaien, zegt Clausen. "Dit is een belangrijke sociale ontmoetingsplek voor de buurt. We zitten in de G-buurt, het voelt net als een dorp. Veel mensen wonen in hoogbouw, voor hen is de kinderboerderij hun achtertuin. Iedereen is welkom."

Zwart-wit
Clausen spreekt uit eigen ervaring. "Ik was altijd redelijk zwart-wit in mijn opvattingen. Maar sinds ik hier werk, heb ik geleerd om mensen meer te waarderen, hoe verschillend ze ook zijn."

Naar het geldbedrag blijft het gissen, maar Clausen hoopt op een totaalbedrag van 30.000 euro. "Dat zou ideaal zijn, dan kunnen we weer even vooruit."

Lees ook: Kinderboerderij Gliphoeve gered van de sloophamer

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.