Amsterdam Bewaar

Winkel in Jan Evertsenstraat vanwege handgranaat gesloten

Politie rukte donderdag in grote getalen uit naar de Jan Evertsenstraat
Politie rukte donderdag in grote getalen uit naar de Jan Evertsenstraat © ANP

De 'Waterpijpshop en Souvenirs', waar donderdag een handgranaat aan de winkeldeur bevestigd bleek, is vrijdag op last van de burgmeester gesloten.

Donderdag werd de Jan Evertsenstraat in West afgezet nadat daar een explosief werd aangetroffen: met tiewraps was een handgranaat bevestigd aan de deur van de 'Waterpijpshop en Souvenirs'. 

De politie maakte de handgranaat uiteindelijk onschadelijk. Vanwege het ernstige gevaar van de aanwezigheid van wapens en munitie in de openbare ruimte, heeft waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen opdracht gegeven tot het dichttimmeren van de winkel. 

Suzy Wong
De handgranaat is het vierde explosief dat in een jaar tijd in Amsterdam is geplaatst. Twee weken geleden trof de politie na een melding een granaat aan voor de deur van club Suzy Wong in de Korte Leidsedwarsstraat. De horecagelegenheid, die drie weken daarvoor van eigenaar was veranderd, heeft de deuren sindsdien ook gedwongen moeten sluiten.

Vorig jaar werden voor horecazaken Club Abe en Café In the City ook al granaten gevonden. Ook die twee zaken moesten tot grote ontzetting van de eigenaren dicht.