Nieuws

Wethouder Simone Kukenheim: buitenbad De Mirandabad verdwijnt niet

Het buitenbad van het De Mirandabad blijft bestaan, aldus wethouder Simone Kukenheim. Dat het bad niet is opgenomen in de nieuwe gebiedsvisie van het Martin Luther Kingpark, is volgens haar geen reden tot zorg.

null Beeld Dingena Mol
Beeld Dingena Mol

Het lot van het buitenbad in Oud-Zuid leek dinsdag onzeker: in een nieuwe gebiedsvisie van het Martin Luther Kingpark ontbreekt het populaire bassin op de kaart. Gemeenteraadslid Hélène de Bruine trok aan de bel en diende namens de ChristenUnie een motie in, waarin ze om opheldering vraagt.

Deze formele opheldering moet nog komen, wel volgde woensdag alvast een geruststelling: wethouder Simone Kukenheim liet via Twitter weten dat er ‘helemaal geen sprake van’ is dat het bad verdwijnt. ‘Tuurlijk blijft het bad,’ schrijft ze. ‘Het is juist supergeliefd.’

Waarom het dan niet op de kaart van de gebiedsvisie staat? Volgens een woordvoerder van Kukenheim komt dat doordat de kaart geen definitief ontwerp is. Het is een kader waarbinnen genoeg ruimte zou zijn voor een buitenbad. Hoe het bad er in de toekomst uit moet gaan zien, wordt pas later dit jaar behandeld in de gemeenteraad. Om rekening te houden ‘met verschillende vormen’ zou het nu nog niet in de plannen zijn getekend.

Renovatie of sloop

Dat het buitenbad op de schop moet, staat vast. Het bassin is lek en voldoet niet aan de duurzaamheidsnormen die Amsterdam nastreeft. Een renovatie of vernieuwing moet daarom sowieso in de nabije toekomst gaan plaatsvinden.

De zorgen om het voortbestaan van het bad komen niet uit de lucht vallen: al decennialang dreigt een eventuele sloop. Mede dankzij inspanningen van de Vereniging van Buitenzwemmers is dat tot nu toe steeds voorkomen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden