Amsterdam Bewaar

Wethouder Kukenheim draagt wegens zorgverlof taken over

Wethouder zorg, jeugdzorg, mbo, ­preventie jeugd­criminaliteit, sport, Simone Kukenheim, D66 tijdens de installatie van nieuwe wethouders en raadsleden in de Amsterdamse gemeenteraad.
Wethouder zorg, jeugdzorg, mbo, ­preventie jeugd­criminaliteit, sport, Simone Kukenheim, D66 tijdens de installatie van nieuwe wethouders en raadsleden in de Amsterdamse gemeenteraad. © AP

Wethouder Simone Kukenheim (zorg) draagt de komende acht weken haar taken over aan de andere wethouders en de burgemeester.

Dat maakt de gemeente bekend. D66-wethouder Kukenheim (38) neemt vanaf volgende week zorgverlof op in verband met een medische ingreep bij haar kind.

Kukenheim is sinds 2014 wethouder en werd eerder dit jaar herbenoemd. Wel kreeg zij een nieuwe portefeuille, zorg en jeugdcriminaliteit in plaats van onderwijs.

Jeugdcriminaliteit
Wethouder Marjolein Moorman neemt het zorgdeel van de portefeuille over, Sport gaat naar wethouder Laurens Ivens en jeugdcriminaliteit waaronder de top-600 komt onder de hoede van burgemeester Halsema. Als het nodig is, kan Kukenheim wel aanwezig zijn bij de wekelijkse vergadering van burgemeester en wethouders.

Simone Kukenheim is getrouwd en heeft drie kinderen.