Amsterdam Bewaar

Westelijk deel A10 gaat dicht voor groot onderhoud

Westelijk deel A10 gaat dicht voor groot onderhoud
© Het Parool

Het westelijk deel van de Ring gaat dicht voor groot onderhoud. De hoop is dat net als zestien jaar geleden een verkeerschaos uitblijft.

Tot op de draad versleten is de Ring A10-West nog niet, maar het scheelt niet veel. Zestien jaar na de laatste grote onderhoudswerkzaamheden gaat de drukbereden snelweg deze zomer op de schop.

Een jaar eerder dan was bedoeld, maar dat heeft vooral te maken met andere grote werkzaamheden in de regio de komende jaren. Tussen 24 juli en 4 september zal Rijkswaterstaat de weg voorzien van een nieuwe asfaltlaag, worden de matrixborden vervangen en moet de regenwaterafvoer worden verbeterd.

Eerst wordt de ene helft (zuidelijke richting, buitenring) aangepakt, daarna volgt de andere (noordelijke richting, binnenring).

De Ring A10-West is een echte stadssnelweg: op een aantal plaatsen hebben de bewoners van appartementengebouwen balkons die zo dicht op het asfalt staan dat ze het langsrijdende verkeer bijna kunnen aanraken.

Het westelijk deel van de ringweg wordt al jaren zeer intensief gebruikt. Neem het stukje ter hoogte van afslag S107 (Hoofddorpplein en Slotervaart). Op een gemiddelde werkdag passeerden hier afgelopen jaar meer dan 175.000 auto's.

Naarmate het verkeer dichter bij de Coentunnel komt, neemt de intensiteit af.

2001
De laatste grote beurt voor de westelijke ring vond plaats in de zomer van 2001. Destijds werden beide rijrichtingen over één rijbaan geleid. Hoewel gevreesd werd voor een verkeersinfarct, viel de chaos in de praktijk mee: het was drukker in de directe omgeving van de snelweg, maar op de Ring zelf bleef de doorstroming redelijk.

Inzet van de gemeente destijds was het aanbieden van extra openbaar vervoer en het stimuleren van het fietsgebruik. Dat laatste bleek maar zeer bescheiden succesvol: slechts vijf procent van de automobilisten stapte tijdens de werkzaamheden over op het openbaar vervoer en een even groot deel nam in plaats van de auto de fiets.

Na afloop van de werkzaamheden is slechts een heel klein deel van de alternatieve vervoersvormen gebruik blijven maken. Het extra openbaar vervoer en ook de transferia bleven vrijwel onbenut.

Tijdens de wegwerkzaamheden lag de verkeersintensiteit op de weg 38 procent lager dan normaal. De grootste wijziging was een andere routekeuze van het verkeer.

Alternatieve routes
De grootschalige renovatiewerkzaamheden van deze zomer zouden er minder hoeven in te hakken, is de gedachte: anders dan in 2001 is nu ook de A5 beschikbaar als alternatieve route. Het stimuleren van OV of fiets blijft achterwege.

De toekomst van dit stuk A10 lijkt ongewis: de laatste jaren wordt er steeds vaker over gesproken om van de weg een 'normale' stadsstraat te maken, een soort Wibautstraat. Het doorgaand verkeer moet dan de A9 en de A5 nemen.

Elke middag het laatste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief van Het Parool.