Werkzaamheden vernieuwde trambaan Stadionplein duren ruime maand

Van zaterdag 22 februari tot en met vrijdag 27 maart werkt het GVB aan de trambaan op het Stadionplein, tussen de Stadionweg en de Stadionkade.

Het Parool
Projectleider Jeroen Bon start zaterdag met de vernieuwing van het GVB trambaan op het Stadionplein.  Beeld ANP XTRA
Projectleider Jeroen Bon start zaterdag met de vernieuwing van het GVB trambaan op het Stadionplein.Beeld ANP XTRA

De tramsporen zijn aan vervanging toe omdat ze niet meer aan de veiligheidsvoorschriften voldoen. De werkzaamheden vallen samen met die van de gemeente aan de herinrichting van de Amstelveenseweg tussen het Stadionplein en het Haarlemmermeercircuit.

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden rijdt tram 24 met aangepaste snelheid. Van maandag 2 maart tot en met zondag 15 maart rijdt tram 24 niet tussen halte Olympiaweg en De Boelelaan. De tram rijdt dan wel via halte Olympiaweg richting Haarlemmermeercircuit en weer terug.

Reizigers voor de bestemming De Boelelaan kunnen bij Haarlemmermeercircuit met bus 62 reizen. Deze rijdt extra vaak: elke 15 minuten. Overige buslijnen die via deze route rijden, blijven dit tijdens de werkzaamheden ook doen. De halte Olympisch Stadion komt te vervallen.

Voor voetgangers blijft de straat bereikbaar. Het GVB zorgt voor een tijdelijke oversteekplaats. Doorgaand fietsverkeer op de Amstelveenseweg ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. Alleen de oversteek op de kruising Argonautenstraat/Stadionplein vervalt in beide richtingen.

Ook auto- en vrachtverkeer krijgen te maken met oponthoud. Vanaf de kruising met de Stadionweg tot net voorbij de Argonautenstraat wordt de trambaan inclusief delen van de rijbaan afgezet.

Omwonenden

Laden en lossen blijft mogelijk buiten het werkgebied. Omwonenden met een onderneming die tijdens de werkzaamheden moeilijkheden zien voor het laden en lossen kunnen contact opnemen met de GVB. De afvalinzamelpunten blijven echter wel beschikbaar. Het werk zal zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts plaatsvinden en kan volgens het GVB zorgen voor geluidshinder.

Omwonenden kunnen vanaf dinsdag 25 februari elke twee weken op dinsdagochtend tussen 09.00 en 10.00 uur terecht bij de bouwkeet in het werkgebied met vragen en opmerkingen. De data van het inloopspreekuur zijn 25 februari, 10 maart en 24 maart.

Stad-in:

- Na de kruising met IJsbaanpad/Amstelveenseweg wordt de rijbaan teruggebracht van twee naar één rijstrook. De maximumsnelheid wordt hier teruggebracht naar 30 km/uur.
- Op de kruising met de Stadionweg kan auto- en vrachtverkeer alleen rechtdoor richting Stadionweg.
- De rijrichting naar de Amstelveenseweg is afgesloten i.v.m. de herinrichting van de Amstelveenseweg.

Stad-uit:

- Voor doorgaand autoverkeer stad-uit blijven twee rijbanen beschikbaar.
- Autoverkeer vanaf de Laan van Hesperiden, het Olympisch Stadion en de ondergrondse parkeergarage kan alleen in zuidelijke richting de Amstelveenseweg op.
- Autoverkeer richting Stadionweg moet omrijden via de Eosstraat of via de Na-Druk-Geluksbrug en het IJsbaanpad.
- Vanuit zuidelijke richting (Ring A10) wordt het verkeer omgeleid via het IJsbaanpad en de Na-Druk-Geluksbrug.
- Vrachtverkeer met een totaal gewicht van meer dan 4,5 ton wordt geadviseerd om te rijden via de Parnassusweg of via de S109 (afrit RAI) in verband met de maximaal toelaatbare belasting van de Na-Druk-Geluksbrug.
- De wijk aan de oostkant van de Amstelveenseweg (achter Hotel Twenty Eight) is het snelst te bereiken via de Van Tuyl Serooskerkenweg. Het gedeelte tussen de Jasonstraat en het Stadionplein wordt ingericht voor tweerichtingsverkeer.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden