Amsterdam Bewaar

Werkloosheid onder 50-plussers in Amsterdam daalt

Werkloosheid onder 50-plussers in Amsterdam daalt
© ANP

De Amsterdamse aanpak om de werkloosheid onder 50-plussers te verminderen werkt. Het aantal werkzoekenden in die leeftijdsgroep is in 2017 flink gedaald.

Aan het begin van 2017 telde Amsterdam nog 8.600 werkzoekenden in de leeftijdscategorie van 50 tot en met 64 jaar. Aan het einde van het jaar waren dat er nog 6.200. Dat is een daling van 8,4 procent naar 6,1 procent. 

Daarmee doet Amsterdam het beter dan drie andere grote steden in Nederland. Rotterdam heeft 8,2 procent werklozen in die leeftijdsgroep, Den Haag 7,0 procent en Utrecht 6,2 procent.

In Amsterdam begeleidt het Team 50+ sinds mei 2017 50-plussers in de bijstand naar een baan. De gemeente benadert werkgevers om vooral te kijken naar de voordelen van deze bevolkingsgroep.

Aanpak
Wethouder Arjan Vliegenthart (Sociale Zaken) waakt voor tevredenheid. "We moeten doorgaan met deze aanpak, want we merken dat vooroordelen nog te vaak in de weg zitten waardoor 50-plussers vaak niet worden uitgenodigd voor een gesprek en dus niet aan het werk komen, terwijl ze juist heel graag wíllen werken," schrijft hij in een persbericht.

In Amsterdam zijn ruim 150.000 personen in de leeftijd van 50 tot en met 64 jaar. Hiervan is 64% aan het werk.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.