Links: Jennifer Hopelezz © Remon van den Kommer

Week voorwaardelijke schorsing voor weigerende taxichauffeur

De taxichauffeur die tijdens Pride Amsterdam dragqueen Jennifer Hopelezz weigerde in zijn taxi heeft een voorwaardelijke schorsing van een week gekregen. Hopelezz mocht een maand gratis met de taxi reizen.

Aan de hand van het nummer op het daklicht en de naam van de taxi-organisatie werd de chauffeur achterhaald. In een gesprek heeft de chauffeur zijn excuses aangeboden aan Hopelezz, die in het dagelijks leven Richard Keldoulis heet.

Hopelezz aanvaardde de excuses waarna de chauffeur een voorwaardelijke schorsing van een week van zijn werkgever kreeg opgelegd. Als tegenprestatie kreeg Hopelezz de aanbieding een maand lang gratis met het  betreffende taxibedrijf.

Onderzoek
Hopelezz werd na afloop van het slotfeest van de Amsterdam Pride op de Dam geweigerd door de taxichauffeur. Van het voorval plaatste ze een video op Facebook en nam hierover contact op met de taxicentrale waarvoor de chauffeur werkte. De centrale kondigde daarop aan het incident te onderzoeken

Bij het college van b en w zijn sinds 1 januari 2017 vijf meldingen binnengekomen over discriminatie in de taxibranche. De taxi-organisatie zijn zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van die zaken. Bij het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam zijn rond de Pride zes meldingen binnengekomen.