Amsterdam Bewaar

Websuper Picnic nu ook in Duitsland

In Diemen zit een distributiecentrum van Picnic
In Diemen zit een distributiecentrum van Picnic © ANP

Online supermarkt Picnic, sinds kort met het hoofdkantoor in Amsterdam, gaat ook boodschappen bezorgen in Duitsland. Een pilot in Düsseldorf verliep voorspoedig.

Picnic wil in Duitsland op dezelfde manier uitbreiden als in Nederland. De eerste bezorgingen worden gedaan in de Duitse steden Kaarst, Neuss, Meerbusch en het Düsseldorfse stadsdeel Oberkassel. Daarna zullen stapsgewijs steden aan het rijtje worden toegevoegd.

De resultaten van de pilot wijzen uit dat Duitsers net zo enthousiast zijn over het gratis bezorgen van boodschappen zijn als de Nederlanders. Met een grondgebied dat zes keer zo groot is als Nederland en een veelvoud van het aantal inwoners is Duitsland een interessante markt voor Picnic. 

Picnic, opgezet in 2015, is niet direct verbonden aan een supermarkt, zoals concurrenten AH.nl en Jumbo.nl. Het bedrijf heeft ook geen 'echte' winkels, maar is alleen online actief. Picnic levert al boodschappen rondom Amersfoort, Almere, Den Haag en Leiden vanuit twee distributiecentra.

In Diemen wordt de laatste hand gelegd aan een derde distributiecentrum. Van daaruit gaat het al de regio in, met bezorgingen in onder meer Diemen, Amstelveen, Hoofddorp en Haarlem. Amsterdam volgt waarschijnlijk snel.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.