Nieuws

Waterpijpwinkel in Nieuw-West beschoten en beklad met graffiti op de stoep: ‘oorlog’

Een winkel aan de Burgemeester de Vlugtlaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten. Met graffiti is op de stoep voor het winkelpand het woord ‘oorlog’ geschreven.

Bart van Zoelen
Pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan werd in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten. Beeld Het Parool
Pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan werd in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten.Beeld Het Parool

Wat er precies is voorgevallen, is nog onduidelijk, meldt een woordvoerder van de politie. De beschieting van het winkelpand dat recht tegenover winkelcentrum Plein ’40-’45 ligt, gebeurde rond 03.00 uur. Hierbij zijn meerdere kogels afgevuurd, zo is te zien aan de beschadiging van de winkel die Pien II heet. Er zijn geen gewonden gevallen.

De eigenaar heeft op beelden van zijn bewakingscamera gezien dat een jong persoon naar een voorwerp greep en schoot. Hij is geschrokken en weet niet wie het op hem gemunt kan hebben, zegt de winkeleigenaar. In de winkel verkoopt hij huishoudelijke artikelen en decoratiematerialen. En waterpijpen dus.

De bovenburen hebben niets gehoord van de schoten die vier kogelgaten hebben achtergelaten in de glazen pui. Ze wisten tot zondagmiddag zelfs niet van de beschieting. Hun ingang is aan de achterkant van de winkelrij; aan die kant liggen ook hun slaapkamers.

Met plakkaten achter het raam meldt de gemeente dat het pand is gesloten in opdracht van de burgemeester. Ook dit hebben nog niet veel mensen op straat opgemerkt. Een paar jongens die speciaal voor de winkel komen, ontdekken pas voor de deur dat ze niet naar binnen kunnen.

De kogelgaten zijn ze niet eens opgevallen. Die vallen ook niet in het oog omdat ze afgeplakt zijn met zwarte stickers in de vorm van vogels die bekend zijn van geluidsschermen langs de snelweg. Achter de ramen is plastic gehangen.

Kapperszaak

Ook collega-winkeliers en medewerkers van horeca in de straat reageren verbaasd. Zij hadden veelal ook nog niet gemerkt dat de winkel beschoten en gesloten is. Volgens hen is de winkel hier ongeveer een jaar gevestigd. Eerder zat in dit winkelpand een parfumerie met de naam Pien.

Geschrokken reacties zijn er nauwelijks. De buurt heeft het vaker bij de hand gehad. Verschillende winkeliers en bovenburen beginnen over een kapperszaak schuin tegenover het beschoten pand. Die zaak aan de Slotermeerlaan werd drie jaar terug door de burgemeester gesloten nadat erop was geschoten en een explosief was afgegaan. Inmiddels is de kapper weer open.

De politie heeft zaterdag met een forensisch opsporingsteam sporenonderzoek gedaan en zoekt nog naar getuigen.

Luister naar de Parool Misdaadpodcast:

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden