Amsterdam Bewaar

Waarschuwingsschot bij arrestatie Zaandam

Volgens getuigen was er geschoten.
Volgens getuigen was er geschoten. © ANP

In Zaandam heeft de politie dinsdagavond tijdens een arrestatie een waarschuwingsschot gelost, nadat een verdachte zijn vuurwapen niet wilde loslaten.

De politie, die eerder sprak van een vermoedelijk conflict op straat, kreeg dinsdagavond rond 22.55 uur een melding binnen over een schietincident aan de Perim in Zaandam. Een persoon zou zwaargewond en bewegingloos op de grond liggen.

Ter plaatse zag de politie een slachtoffer op de grond liggen. Er omheen stonden drie personen. De politie benaderde het viertal vervolgens met getrokken wapen en praatte de drie staande personen naar de grond.

Vuurwapen
Eén van deze personen had een vuurwapen in zijn hand en negeerde in eerste instantie de bevelen van de politie. Nadat één van de agenten een waarschuwingsschot had gelost, liet hij het wapen vallen en ging de man op zijn buik liggen.  

De vier werden geboeid, maar twee van hen werden direct losgemaakt, omdat zij getuigen waren van het incident.  

Verdachte
Een 64-jarige man uit Zaandam die het vuurwapen vast had, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.  

Het slachtoffer, een 49-jarige man uit Zaandam, werd naar het ziekenhuis gebracht en aangehouden, omdat hij een verdachte bleek te zijn.

De recherche onderzoekt wat de aanleiding voor het incident is. Wel is duidelijk geworden dat de 49-jarige verdachte niet is neergeschoten.

Heeft u tips over deze zaak? U kunt contact met Het Parool opnemen via onze Whatsapp-tiplijn.