Amsterdam Bewaar

Waarom de avocado zo populair is

Anneke Ammerlaan: 'Als je honger hebt, prop je hem zo in je mond'
Anneke Ammerlaan: 'Als je honger hebt, prop je hem zo in je mond' © Shutterstock

Op een toastje, in een salade of gewoon zo uit de schil: de avocado is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse menu. Hoe bereikte de frisgroene vrucht zijn sterrenstatus?

'Ik kan niet eens beschrijven hoe blij ik me voel met zoveel avocado-fijnheid op tafel," schrijft YouTuber Claire Simon (54.000 volgers) onder haar Instagram­foto van 21 maart jongstleden, waarop ze haar vork en mes in een zorgvuldig gedecoreerd avocadoroosje zet.

Plaats delict: The Avocado Show in De Pijp, sinds begin 2017 het eerste restaurant in Europa dat niets anders dan avocado­gerechten serveert, die als ware kunstwerkjes met eetbare bloemen en humus worden opgediend en vooral gefotografeerd.