Amsterdam Bewaar

Vrouw zwaar mishandeld na sussen ruzie in kroeg Zeedijk

Het incident vond plaats in een kroeg op de Zeedijk.
Het incident vond plaats in een kroeg op de Zeedijk. © Rink Hof

De politie is op zoek naar een man die zaterdagnacht 13 mei een 24-jarige vrouw zwaar mishandelde in een café op de Zeedijk. Van het incident zijn camerabeelden vrijgegeven.

De vrouw uit Almere ging die nacht met twee vriendinnen stappen in Amsterdam. Toen ze rond half vier een sigaret ging roken in het rookgedeelte van een kroeg op de Zeedijk, zag ze dat daar een woordenwisseling was tussen een jonge vrouw en man. 

De vrouw probeerde de ruzie te sussen en haalde de twee uit elkaar. De ruziemakende vrouw verliet daarna het rookhok, maar de man bleef achter. 

Die richtte zijn woede daarna op de Almeerse, die hij met een kapotgeslagen glas hard in het gezicht sloeg. In het café ontstond daarna paniek vanwege de bloedige verwondingen die het slachtoffer heeft opgelopen, maar zelf had ze de ernst ervan niet direct door. 

In het ziekenhuis moest de vrouw echter direct geholpen worden door een plastisch cirurg, die haar gezicht hechtte en achtergebleven glas moest verwijderen. Het slachtoffer heeft blijvend letsel overgehouden aan de mishandeling.  

Van het incident heeft de politie camerabeelden, waarop de dader duidelijk en zichtbaar te zien is. De politie heeft die woensdag openbaar gemaakt.