Nieuws

Voormalig Kamervoorzitter Arib krijgt functie bij OLVG

Voormalig voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib treedt toe tot de raad van toezicht van het Amsterdamse OLVG. Als Kamerlid voor de PvdA heeft Arib zich lange tijd beziggehouden met gezondsheidszorg.

Het Parool
Khadija Arib (PvdA) tijdens een debat waarin wordt gestemd over de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer Beeld ANP
Khadija Arib (PvdA) tijdens een debat waarin wordt gestemd over de nieuwe voorzitter van de Tweede KamerBeeld ANP

“Ze brengt een schat aan kennis en bestuurlijke ervaring mee, ook op het gebied van gezondheidszorg,” zo verklaart voorzitter Jan Kremer van de raad van toezicht de benoeming van de parlementariër.

De 61-jarige Khadija Arib is sinds 1998 lid van de Kamer voor de PvdA. Daar heeft ze zich langere tijd beziggehouden met gezondheidszorg, medisch-ethische vraagstukken, bestrijding van mensenhandel en zedenwetgeving. Ze is nu plaatsvervangend lid van de commissies voor VWS en Binnenlandse Zaken. Ze besteedt momenteel aandacht aan onderwerpen als het lobbyregister en de toeslagenaffaire.

Arib was Kamervoorzitter van 2016 tot afgelopen voorjaar. Ze werd toen bij de verkiezing voor het Kamervoorzitterschap ruim verslagen door Vera Bergkamp (D66).

Eerder, in de jaren negentig, was Arib beleidsmedewerker en waarnemend hoofd van de sector maatschappelijke opvang en zorg bij de gemeente Amsterdam.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden