Voetbalschool beschoten in Nieuw-West

Op een pand in de Johan Huizingalaan in Amsterdam is in de nacht van woensdag op donderdag rond 02.00 uur meerdere keren geschoten. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Jesper Roele
null Beeld Nosh Neneh
Beeld Nosh Neneh

Twee verdachten zijn op een scooter zonder kenteken gevlucht in de richting van de Sloterplas, aldus de politie. Er zijn door de recherche meerdere kogelhulzen aangetroffen op straat en de forensische opsporing heeft onderzoek gedaan.

In het beschoten pand zit indoor voetbalschool Cluppi. Eigenaar Abdellah Ahrouch laat weten ’s nachts wakker gebeld te zijn en toen hoorde van de beschieting. “Ik kreeg de mededeling dat het pand beschoten is en ben er met spoed naartoe gegaan. Ik zag de kogelgaten zitten en was er veel politie aanwezig.”

Waarom zijn pand is beschoten, weet Ahrouch niet. “Ik heb geen idee uit welke hoek dit komt. De politie heeft ook niets gezegd, die zullen er in de middag nog over berichten. Wij gaan nog aangifte doen.”

Op de website van de voetbalschool is te zien dat de voetbalschool samenwerkt met Level, een organisatie die ‘jeugdigen en gezinnen helpt die aansluiting met de samenleving missen’. Voor 1 juli heette die organisatie ‘Spirit!’ Ook werkt de voetbalschool nauw samen met stadsdeel Nieuw-West.

null Beeld Nosh Neneh
Beeld Nosh Neneh

W Hotel

In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ook een pand in de stad beschoten, het W hotel op de Spuistraat in het centrum. Bij die schietpartij raakte ook niemand gewond, wel waren er in meerdere deuren kogelgaten te zien. Of de schietpartijen verband houden met elkaar weet de politie niet, maar er wordt wel onderzoek naar gedaan.

De Johan Huizingalaan is de afgelopen jaren vaker het toneel van schietpartijen en granaataanslagen geweest. Twee jaar geleden werd de straat in een week tijd opgeschrikt door een explosie, twee beschietingen en de vondst van een handgranaat. ‘Dit kun je geen incident meer noemen,’ stelde burgemeester Halsema toen over de criminele praktijken in de straat, die zich kort na elkaar opvolgden.

Er werd toen tijdelijk een mobiele politiepost in de straat geplaatst en extra mankracht vrijgemaakt om te patrouilleren in de straat.

Heeft u meer info, reageer dan via de tiplijn van Het Parool.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden