Amsterdam Bewaar

Vlaggen zaterdag halfstok voor herdenking Van der Laan

De vlag hing vrijdag ook al halfstok bij het Ministerie van Algemene Zaken.
De vlag hing vrijdag ook al halfstok bij het Ministerie van Algemene Zaken. © ANP

Op zaterdag zullen tijdens de herdenkingsdienst voor Eberhard van der Laan op alle overheidsgebouwen in Nederland de vlaggen halfstok worden gehangen.

Minister-president Mark Rutte heeft hiervoor donderdag een zogenoemde vlaginstructie gegeven. Op alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid wordt de vlag halfstok gehesen, net als bij provincies en gemeenten. Vrijdag, de dag na het overlijden van de Amsterdamse burgemeester, gebeurde dat ook al.

In Amsterdam hangen sowieso alle vlaggen op gebouwen van de gemeente al halfstok en dat zal tot en met de uitvaart zo blijven. 

Zaterdag vindt er in het Concertgebouw een herdenkingsdienst plaats voor genodigden. Op vrijdag is daar al de mogelijkheid voor Amsterdammers om afscheid te nemen.

Ter nagedachtenis aan Van der Laan zullen verder zaterdagmiddag om 13.00 uur alle alle bussen, metro's, trams en veren in de stad één minuut stilstaan

Eberhard van der Laan is vorige week op 62-jarige leeftijd overleden. Volg hier alles over het overlijden van de burgemeester.