Amsterdam Bewaar

Vijf gameprijzen voor Horizon Zero Dawn

Beeld uit Horizon Zero Dawn
Beeld uit Horizon Zero Dawn © Guerilla Games

Horizon Zero Dawn van de Amsterdamse studio Guerilla Games heeft vrijdagavond maar liefst vijf Dutch Game Awards gewonnen.

Guerilla werkte in totaal zes jaar aan het spel dat in februari verscheen en de duurste Nederlandse mediaproductie ooit is: de drie kostbaarste Nederlandse speelfilms waren bij elkaar opgeteld goedkoper dan het budget van 45 miljoen euro waarmee Horizon Zero Dawn gemaakt is.

In de eerste twee weken na verschijning ging de game 2,6 miljoen keer over de toonbank. Het is daarmee de op één na best verkochte Playstation 4 game. 

Dat betaalde zich vrijdag dus uit in vijf Dutch Game Awards tijdens de uitreiking in Utrecht. In die stad had Horizon Zero Dawn vorige week overigens ook al een Gouden Kalf gewonnen in de categorie Best Interactive. 

In Utrecht werd Horizon Zero Dawn vrijdag onderscheiden als Beste Entertainment Game, Best Audio, Best Technical Achievement, Best Art Direction en de publieksprijs.

In februari sprak Het Parool producer Angie Smets en topman Hermen Hulst van Guerilla Games: Robodino's op het Rembrandtplein met het nieuwe Horizon Zero Dawn