Vijf awards voor Amsterdamse horeca in topgids Gault&Millau

Maandagmiddag kwam de Gault&Millau gids 2020 uit met 180 nieuwe adressen en zeventien awards. Vijf daarvan gingen naar Amsterdamse horecatenten of -werknemers.

De gids. Beeld Gault&Millau

Auberge Jean & Marie is verkozen tot bistronoom van het jaar en Pulitzer’s Bar tot cocktailbar van het jaar. Het dessert van het jaar komt op naam van Giel Kaagman van Kaagman & Kortekaas, Sacha Speckemeier van Spectrum mag zich gastheer van het jaar noemen. De Prijs-Plezier van het jaar gaat naar restaurant Zoldering.

Daarnaast voegt Ciel Bleu zich met 19 van de 20 punten bij de hoogste regionen in de gids en stijgt restaurant Rijks van 16,5 naar 17 punten. Ook &moshik, Vermeer, 212, La Rive, Le Restaurant, Vinkeles, Bord’eau en Taiko behoren met minstens 17 punten tot de top van Nederland.

Aanvoerders van de lijst blijven De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen met elk 19,5 punten.

In de Gault&Millau gids van dit jaar ligt de nadruk op laagdrempelige restaurants die snel en prijsvriendelijk een lekker product of smaakvolle bereiding neerzetten. Deze nieuwe POP-categorie - kort voor populair - telt 100 adressen in de Randstad die Gault&Millau van harte aanbeveelt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden