Amsterdam Bewaar

Video: Muizen vieren feest in Amsterdamse bioscoop

Still uit video-opname tijdens een film in Pathé de Munt.
Still uit video-opname tijdens een film in Pathé de Munt. © Het Parool

In het donker van Amsterdamse bioscoopzalen vieren muizen feest. En bestrijden blijkt zo makkelijk niet. Dit is wat er gebeurt tijdens een willekeurige filmvertoning. 

Het is op zich niets nieuws, al jaren doen Amsterdamse bioscopen verwoede pogingen muizen buiten de deur - of de zaal - te houden. Soms met succes, maar in Pathé de Munt is momenteel sprake van een muizenpiek. De bioscoop wijt dat aan de vele bouwwerkzaamheden in de nabije omgeving en een relatief warme winter.  

Al voordat de film begint en de zaal nog schoon is zie je ze gaan. Over rugleuningen, tussen stoelen door, van boven naar beneden. En door de bezoekers laten ze zich echt niet tegen houden.

Dit legde Het Parool vast in onderstaande video, een samenvatting van in totaal twee uur opname op de vloer van een van de bioscoopzalen - gedurende één film op woensdagavond.

Reactie

Pathé zegt in een reactie het heel vervelend te vinden als de muizen voor overlast zorgen bij de bezoekers.

"Daarom doen we er uiteraard alles aan wat binnen onze mogelijkheden ligt om overlast te voorkomen. We onderzoeken nu de mogelijkheden om in de zalen extra maatregelen te nemen ter preventie."

Om wat voor maatregelen dit gaat kan Pathé nog niet zeggen. Een aantal andere Amsterdamse bioscopen dat last heeft van muizen, laat weten er om die reden voor te kiezen geen popcorn te verkopen.


Lees verder in de zaterdagkrant: 'En toen voelde ik iets bewegen op mijn arm'. Voor abonnees nu al online (+).