Vermoedelijke dumper bokje Tommy gevonden

Na een tip heeft het Comité Dierennoodhulp de man gevonden die vermoedelijk vorige maand een bokje heeft gedumpt in het Amsterdamse Bos. Met het bokje, Tommy, gaat het inmiddels een stuk beter.

Het Parool
Met Tommy gaat het een stuk beter sinds hij geit Meggie heeft ontmoet. Beeld Comité Dierennoodhulp
Met Tommy gaat het een stuk beter sinds hij geit Meggie heeft ontmoet.Beeld Comité Dierennoodhulp

Het dier werd half oktober ’s avonds laat gevonden in een boodschappentas, vastgebonden aan een hek bij de geitenboerderij. Het dier was ernstig ziek en er werd gevreesd voor zijn leven. Hij had diarree, een ernstige worminfectie, at nauwelijks en had geen penswerking. Inmiddels gaat het een stuk beter met Tommy. Met de dag wordt hij levendiger en mekkeren doet hij ook steeds meer. Hij en geit Meggie, die in dezelfde opvang zit als Tommy, zijn inmiddels onafscheidelijk.

Na het uitloven van een beloning voor de gouden tip, ontving stichting Comité Dierennoodhulp een foto en een filmpje van een anonieme tipgever. Op de beelden is te zien dat het bokje op een balkon in Nieuw-West staat. Comité Dierennoodhulp heeft aangifte gedaan van dierenmishandeling. Het dumpen van een dier en het onthouden van de nodige zorg is strafbaar. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dumpen

De organisatie geeft aan dat bokje Tommy staat voor een groter probleem. Het komt regelmatig voor dat dieren, zoals kippen, hanen, hangbuikzwijntjes en konijnen, worden gedumpt in een bos, park of langs de kant van de weg.

“Veel van deze dieren komen akelig aan hun eind omdat ze zich niet kunnen redden. Door hun tamheid zijn ze een makkelijke prooi voor roofdieren, of ze worden overreden of sterven de hongerdood,” zegt Sandra van de Werd, woordvoerder van Comité Dierennoodhulp. “Wij zijn van mening dat als je een dier neemt, je ook de verantwoordelijkheid daarvoor hebt en het dier een goed leven dient te geven.”

Tommy en Meggie blijven voorgoed samen in de opvang.

Bokje Tommy op het balkon in Nieuw-West Beeld Comité Dierennoodhulp
Bokje Tommy op het balkon in Nieuw-WestBeeld Comité Dierennoodhulp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden