Amsterdam Bewaar

Verkeershinder rond de Dam door staatsbezoek

De Dam tijdens het staatsbezoek van president Halimah Yacob van Singapore in november.
De Dam tijdens het staatsbezoek van president Halimah Yacob van Singapore in november. © ANP

Jorge Carlos de Almeida Fonseca, de president van de Republiek Kaapverdië, brengt 10 december een staatsbezoek aan Amsterdam. De gemeente waarschuwt voor verkeershinder rond de Dam.

Tijdens het staatsbezoek zijn er ceremoniële activiteiten op de Dam. De extra veiligheidsmaatregelen die daarmee gepaard gaan kunnen zorgen voor verkeershinder.

Een groot deel van het plein is die maandag van ongeveer 6.00 tot 12.00 uur afgesloten. De Nieuwe Kerk en 't Nieuwe Kafé zijn wel toegankelijk.

De doorgaande route vanaf het Mr. Visserplein, Amstel, Rokin, Dam en Damrak is in die periode ook afgesloten voor autoverkeer. Hetzelfde geldt voor de Damstraat vanaf de Oudezijds Voorburgwal.

Ramen dicht
Bewoners wordt aangeraden ramen en deuren tijdens de ceremonie dicht te houden vanwege mogelijke geluidoverlast, en weg te blijven van balkons of dakterrassen.

Tramlijnen 4, 14 en 24 rijden tot 12.00 uur omgeleid of ingekort.

Voor bestemmingsverkeer wordt de Doelenstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer. Verder zijn de parkeergarages van de Bijenkorf en Hotel Krasnapolsky tot ongeveer 12.00 uur onbereikbaar.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.