Amsterdam Bewaar

Verkeersdrukte op tweede kerstdag

Verkeersdrukte op tweede kerstdag
© Archieffoto ANP

Op enkele snelwegen was het donderdag behoorlijk druk, onder meer door ongelukken, wegafsluitingen en spoedreparaties. Zo waren er problemen op de A12 richting Den Haag, de A6 tussen Lelystad en Swifterbant, en op enkele plekken op de A1.

Op de A6 tussen Lelystad en Swifterbant stond het verkeer lange tijd stil na een ongeluk. Een auto met pech was aangereden door een andere auto. Daarbij vielen twee gewonden, van wie er een slecht aan toe is. De politie kon eind van de middag nog niet zeggen wat er precies is gebeurd.

Ook automobilisten op de snelweg A1 hadden het tweede kerstdag niet makkelijk. Op verschillende plaatsen liep het vast. Bij Lochem werd de vangrail gerepareerd wat leidde tot een flinke vertraging voor het verkeer in beide richtingen. Aan de andere kant van het land ging het bij knooppunt Diemen fout, toen een onbekend aantal voertuigen op elkaar reed in de richting van Amersfoort. Ter hoogte van Muiderberg gebeurde ook een ongeluk, juist in de richting van Amsterdam.

Ook was de A12 richting Den Haag dicht, vlakbij het centrum van Den Haag, omdat er drie auto's op elkaar zijn gereden. Net toen daar alle problemen waren verholpen, ging het mis op dezelfde snelweg bij De Meern.