Amsterdam Bewaar

Verdachten van ontucht minderjarige jongen niet langer vast

Beide mannen blijven verdachte.
Beide mannen blijven verdachte. © anp

De twee mannen, onder wie een medewerker van het Openbaar Ministerie, die ervan verdacht worden - onafhankelijk van elkaar - tegen betaling ontucht met een minderjarige rond de 16 jaar te hebben gepleegd, zijn vrijdag in vrijheid gesteld.

Beide mannen blijven verdachte.

De rechter-commissaris benadrukte dat er sprake is van ernstige verdenkingen, maar dat er onvoldoende gronden zijn om de mannen langer vast te houden. 

Afgelopen maanden zijn in totaal vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden - onafhankelijk van elkaar - tegen betaling ontucht te hebben gepleegd met een minderjarige jongen uit Amsterdam.

Telefoons
De woningen van de verdachten zijn doorzocht, telefoons zijn daarbij in beslag genomen. Uit het onderzoek heeft het OM tot nu toe geen aanwijzingen gevonden dat de vier verdachten - afkomstig uit Amsterdam en Amstelveen en variërend in leeftijd van 37 tot 58 jaar - elkaar kenden.

Twee van de vier mannen, onder wie een hoge leidingegevende bij het OM, zijn deze week aangehouden en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De andere twee mannen zijn al eerder - in februari en in maart - aangehouden en voorgeleid. Geen van de vier mannen heeft een strafblad.

De politie is het onderzoek gestart naar aanleiding van de aangifte die de ouders van de minderjarige jongen in januari 2017 hebben gedaan nadat ze berichten in de telefoon van hun zoon hadden aangetroffen. 

Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.