UPDATE: AMSTERDAM - De Nationale Recherche heeft een 38-jarige man gearresteerd die wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot liquidatie in december in Amsterdam.Het aanhouden van de verdachte gebeurde dinsdag al, in Amsterdam, aldus een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

De schietpartij vond plaats in de avond van 4 december in de Eosstraat in het zogeheten Olympisch Kwartier in Amsterdam-Zuid. Twee mannen namen het slachtoffer onder vuur en renden vervolgens naar een gereedstaande vluchtauto met chauffeur. Een aantal mensen was getuige van het voorval.

In de woning van het zwaargewonde slachtoffer vonden rechercheurs van de Amsterdamse politie meer dan honderd mobiele telefoons en ruim 68.000 euro cash. De man zit nu in voorarrest op verdenking van het witwassen van crimineel geld en handel in heroïne. De Nationale Recherche onderzoek momenteel de achtergronden van de moordaanslag.

Dinsdag doorzocht de recherche twee woningen in Amsterdam. Daarbij werden een vuurwapen en bijbehorende munitie in beslag genomen. (ANP)