Amsterdam Bewaar

Verdachte liquidatie Martin Kok blijft vastzitten

Verdachte liquidatie Martin Kok blijft vastzitten
© ANP

De 25-jarige man uit Utrecht die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van ex-crimineel en misdaadjournalist Martin Kok blijft 45 dagen langer vastzitten.

Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland besloten.

De man werd half april opgepakt in Den Bosch. Een paar weken daarvoor werd ook een 24-jarige Utrechter aangehouden in de gevangenis in Alpen aan den Rijn, waar hij voor iets anders vastzat.

De 49-jarige Kok werd op 8 december 2016 geliquideerd bij het verlaten van een seksclub in Laren. Hij was, zo bleek al eerder, aan het begin van die avond ook al aan de dood ontsnapt.

Op camerabeelden was te zien dat voor een hotel in Amsterdam een man met een wapen op hem af kwam rennen, maar dat het wapen niet afgaat. Het lijkt te weigeren, of de man bedenkt zich, dat is niet duidelijk.

Kok was de man achter de misdaadwebsite Vlinderscrime en publiceerde over strafzaken.

Martin Kok: van misdadiger tot misdaadjournalist

Lees ook deze analyse van misdaadverslaggevers Paul Vugts en Maarten van Dun over de vraag: Is de crimineel of de misdaadjournalist Martin Kok vermoord?

In juni van dit jaar schreef Paul Vugts een uitgebreid profiel van Martin Kok: 'Als misdaadjournalist met een heel eigen netwerk en nog eigener stijl baart hij opzien.'