Amsterdam Bewaar

Verbouwing bij CS van start: Droogbak afgesloten voor verkeer

Een belangrijk onderdeel van project De Entree is de vernieuwing van het Stationsplein
Een belangrijk onderdeel van project De Entree is de vernieuwing van het Stationsplein © Gemeente Amsterdam

Project De Entree, het plan om de stadszijde van het Centraal Station en directe omgeving op te knappen, gaat maandag 8 januari van start.

Het project, dat de hoofdstad 89.6 miljoen euro kost, zal vijf jaar duren en wordt een van de meest ingrijpende bouwprojecten in de Amsterdamse binnenstad.

Allereerst gaat de Westertoegang op de schop. 

Drie fases
Droogbak, de westelijke onderdoorgang van het spoor, is gedurende vijf maanden afgesloten voor al het verkeer dat via de onderdoorgang rijdt van de Ruijterkade naar de Prins Hendrikkade, en andersom.

Autoverkeer van oost naar west op de Prins Hendrikkade - en omgekeerd - blijft de hele periode mogelijk. Voor nood- en hulpdiensten is het gebied volgens de gemeente voldoende bereikbaar.

Het werk wordt in drie fases uitgevoerd, die lopen van 8 januari tot en met 25 mei. De verkeerssituatie rond het kruispunt Prins Hendrikkade-Droogbak zal gedurende die periode wisselen. 

Autovrij
Belangrijke onderdelen van project De Entree zijn de vernieuwing van het Stationsplein, de aanleg van een ondergrondse fietsenstalling met ruimte voor 7000 fietsen, de bouw van nieuwe tramhaltes en -sporen en het vergroten van het Open Havenfront.

De Prins Hendrikkade krijgt een nieuwe inrichting en wordt autovrij tussen Damrak en Martelaarsgracht.

Lees ook: Zo gaat het gebied voor Amsterdam CS eruit zien